Košarica
GRATIS DOSTAVA ZA NARUDŽBE IZNAD 250,00 kn
POVRAT UNUTAR 14 DANA

5 razloga zašto je vitamin C važan tijekom zime

Zimsko razdoblje je vrijeme kada je Vaš organizam stavljen pred dodatne izazove. Osim što se morate nositi sa svakodnevnim izazovima modernog života koji i sami već pretjerano iscrpljuju Vaš organizam, kod hladnog vremena koje donosi zima taj napor će postati još teži. Pogotovo ako vašem tijelu nedostaje vitamin C.

vitamin c - zima - herba.hr - imunitet - prehlada - virusi - bakterije - mediteranski faktor - biljna ljekarna

Promjene u tijelu tijekom zime

Vrlo lako će te primijetiti promjene unutar Vašeg organizma. Jako brzo će te se umarati, nedostajat će vam energije. Osjećat će te slabost pa i otežanje pri disanju.

Vaš imunitet će drastično oslabiti, jer je tijekom zimskog razdoblja pojačana aktivnost raznih virusa i bakterija koje jedva čekaju da pronađu put do vašeg organizma.

vitamin c - zima - herba.hr - imunitet - prehlada - virusi - bakterije - mediteranski faktor - biljna ljekarna

Da bi spriječili potencijalne napade virusa i bakterija i njihovog iskorištavanja Vašeg oslabljenog imuniteta, važno je pružiti pomoć vašem imunitetu kao i cijelom tijelu.

Jedan od najlakših načina da ojačamo imunitet i pomognemo mu pri obrani od raznih virusa i bakterija, ali i Vašem čitavom tijelu je pojačan unos vitamina C unutar Vašeg organizma.

Vitamin C je poznat i još kao jedna od najpopularnijih i najpoznatijih vitamina na svijetu. I to s razlogom. Njegov utjecaj na naš cijeli organizam je veoma značajan. Ne samo da je jedan od najvažnijih sastavnih dijelova velikog broja procesa unutar tijela, samo za naš imunitet jedan je od najznačajnijih dijelova sustava za obranu od bakterija i virusa.

Nažalost iako je vitamin C jako važan za čitav organizam, često ga ne unosimo dovoljno kroz pravilnu prehranu. Iako jako mnogo voća i povrća sadrži vitamin C, potrebno bi bilo pojesti njihove jako velike količine.

vitamin c - zima - herba.hr - imunitet - prehlada - virusi - bakterije - mediteranski faktor - biljna ljekarna

Upravo zbog toga često u potpunosti ignoriramo i zanemarujemo tj. zaboravljamo da nam je potreban svakodnevan unos vitamina C kao i mnogih drugih kako bi Vaše tijelo pravilno funkcioniralo.

U takvim trenutcima jako je važno da koristimo vitamin C u obliku dodataka prehrani. On nam je potreban svakog dana, a posebice u hladnim vremenima koje nam donosi zima. Jednostavan dizajn raznih dodataka prehrani omogućuje nam lako uzimanje vitamina C i mnogih drugih na dnevnoj razini. Bez straha da ćemo ih preskočiti ili zaboraviti.

Koje su prednosti vitamina C zimi

vitamin c - zima - herba.hr - imunitet - prehlada - virusi - bakterije - mediteranski faktor - biljna ljekarna

Vitamin C je kao što smo već naveli jedan od glavnih karika u izgradnji obrambenog sustava Vašeg tijela. Pomoći će Vašem imunitetu da povrati izgubljenu snagu i ostane dovoljno snažan kroz najteža zimska razdoblja. No on je odgovoran i za puno veći broj procesa koji se odvijaju unutar Vašeg tijela. Te svakodnevnim njegovim korištenjem omogućujete pravilno funkcioniranje Vašeg čitavog organizma.

1. Sprječava prehladu

vitamin c - zima - herba.hr - imunitet - prehlada - virusi - bakterije - mediteranski faktor - biljna ljekarna

Jedan od stalnih problema koji se svake godine ponavljaju je prehlada. Ona često nastaje upravo kombinacijom slabog imuniteta, nedovoljnog unosa vitamina kao i pojačanom pojavom raznih virusa i bakterija.

Potpomognuto stalnoj izloženosti hladnom zraku koji još više iscrpljuje organizam, prava je kombinacija za uspješan prodor virusa i bakterija unutar Vašeg organizma.

Vitamin C je važna karika u lancu obrane koji stvara Vaš imunitet. I pravilnim i svakodnevnim uzimanjem osnažujete Vaš imunitet i pomažete mu u obrani od raznih virusa i bakterija koje mu svakodnevno prijete, a ponajviše tijekom zime i zimskog razdoblja.

Važno je svakodnevno uzimati dostatne količine vitamina C, a najbolji način da se za to pobrinete je korištenje kvalitetnog vitamina C kroz dodatke prehrani.

2. Poboljšava razvoj kolagena

kolagen - vitamin c - zima - herba.hr - imunitet - prehlada - virusi - bakterije - mediteranski faktor - biljna ljekarna

Kolagen je jedna od neophodnih sastavnica Vašeg tijela. Jako dobro je poznat po reklamama gdje se promovira kao rješenje za usporavanje starenja kože kao i izglađivanje bora.

No kolagen nije samo važan za Vašu kožu i ne brine se samo da izgledate mlađe. Osim za izgradnju i obnovu stanica kože, kolagen je nužan i za razvoj i pravilno funkcioniranje hrskavica, tetiva, raznih ligamenta i krvnih žila. Tako da možete vidjeti kako ima jako važnu ulogu unutar Vašeg tijela.

Vitamin C je jako snažan antioksidans koji sprječava slobodne radikale da uništavaju zdrave stanice, te je nužan pri proizvodnji kolagena koji će pomoći Vašem tijelu da pravilno funkcionira.

3. Liječi probleme s kožom

suha koža - vitamin c - zima - herba.hr - imunitet - prehlada - virusi - bakterije - mediteranski faktor - biljna ljekarna

Tijekom zime proizvodnja kolagena će biti pod dodatnim pritiskom, jer se tijekom tog razdoblja tijelo nalazi pod još većim opterećenjem. Koža će svakodnevno biti izložena hladnom i oštrom zraku koji će je stalno isušivati i na taj način polagano uništavati njene stanice.

Vitamin C će zahvaljujući svojim jakim antioksidativnim svojstvima zaštititi stanice kože i spriječiti njihovo isušivanje tijekom zime ali i ostalih razdoblja.

Svakodnevno uzimanje vitamina C, pobrinuti će se da vaše stanice kože uvijek budu hidratizirane i zaštićene. Ne dopustite da Vaša koža, pa i samo organizam pati tijekom zimi.

4. Poboljšava protok krvi

krvotok - vitamin c - zima - herba.hr - imunitet - prehlada - virusi - bakterije - mediteranski faktor - biljna ljekarna

Tijekom zime i zimskog razdoblja često ste izloženi hladnom vjetru i niskim temperaturama, nekad i po duže vrijeme. Na taj način stavljate Vaš organizam i tijelo pod dodatni stres.

Kako bi Vaše tijelo kao i Vaši unutarnji organi pravilno funkcionirali potrebno je uvijek održavati njihovu određenu temperaturu. Pri dugoj izloženosti niskim temperaturama, Vaše tijelo mora jače raditi da bi održalo njegovu unutarnju temperaturu dovoljno visokom za pravilno funkcioniranje.

Jedan od načina na koje tijelo postiže tu temperaturu, je proširenjem krvnih žila i povećanjem proizvodnje krvnih stanica. Vitamin C je jako važna karika pri tom procesu. Jer pomaže pri proizvodnji krvnih stanica, ali i kolagena koji je bitan da bi krvne žile mogle bez problema obavljati svoj posao te uvijek ostale fleksibilne.

5. Smanjuje kolesterol

kolesterol - vitamin c - zima - herba.hr - imunitet - prehlada - virusi - bakterije - mediteranski faktor - biljna ljekarna

Tijekom zime vrlo često se jedu i visoko kalorični obroci. No ukoliko smanjite svakodnevno kretanje, što se često zna dogoditi, vrlo lako možete doći do povećanja broja kilograma, a samim tim i kolesterola.

Kolesterol je jako loš za srce i krvne žile, i dugotrajno sprječava njihovo pravilno funkcioniranje, ali i uzrokuje brojna oštećenja.

Iz tih razloga je važno svakodnevno uzimati vitamin C, koji ne samo da štiti stanice srca i krvnih žila, već pomaže i potiče pretvorbu kolesterola u druge oblike koje će Vaše tijelo lakše procesuirati i izbaciti van Vašeg organizma.

Spriječite nedostatak vitamina C

Nepravilnom prehranom i svakodnevnim konzumiranjem procesuiranih namjernica, teško možete vašem tijelu pružiti dovoljnu količinu vitamina C. Ako uz to dodamo svakodnevnu izloženost raznim oblicima stresa koji još više iscrpljuju količine vitamina C unutar vašeg organizma, ono će vrlo brzo ostati bez njegovih zaliha.

Kako ste mogli pročitati, Vitamin C je jako važan pri pravilnom funkcioniranju Vašeg tijela. Iz tog razloga je jako važno da Vašem tijelu uvijek omogućite pristup kvalitetnom izvoru vitamina C.

Vitamin C MF_Blag za želudac - imunitet - biljna ljekarna - herba.hr

Svakodnevnim uzimanjem prirodnog oblika Vitamina C poput Vitamin C MF® kapsula, pružit će te Vašem organizmu sve što mu je bitno.

U kombinaciji vitamina C u obliku kalcijevog askorbata, kao i vitamina C iz voća poput limuna i kivija, pobrinuti će te se da Vaše tijelo ima pristup najzdravijim zalihama vitamina C kroz čitav dan.

Prirodni sastojci i vitamin C

Korištenjem prirodnih sastojaka pobrinuli smo se da naše kapsule Vitamin C ne ostave loš utjecaja na želudac i probavni sustav, koji se može javiti kod mnogih drugih dodataka prehrani.

Također implementacijom našeg Mediteranskog Faktora MF®, poboljšali smo učinkovitost naših kapsula Vitamin C MF®. Uspješno smo izvukli najhranjivije sastojke iz naših lokalnih mediteranskih biljaka poput grožđa, nara i lista masline. Te ih ukomponirali unutar naših kapsula, te im omogućili još snažniji i zdraviji utjecaj na Vaš organizam.

mediteranski faktor, herba.hr, biljna ljekarna

Pravilnom kombinacijom vitamina C i bioflavonoida iz naših mediteranskih biljaka, osigurali smo bolju iskoristivost vitamina C, a pravilnim doziranjem unutar svake Vitamin C MF® kapsule, pobrinuli smo se da imate potrebnu količinu vitamin C kroz čitav dan.

Nagradite Vaš organizam i pomozite mu u svakodnevnim naporima koje doživljava. Koristeći Vitamin C MF® kao i mnoge druge proizvode unutar herba.hr bilje ljekarne, pobrinite se da uvijek budete zdravi i spremni na sve izazove.

herba.hr, biljna ljekarna
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

KONTAKTIRAJTE NAS: +385 99 264 5307

Za pomoć pri kupovini ili savjete tehničke prirode nazovite nas na naš info broj.

100 % SIGURNA KUPOVINA

Prilikom kupovine Vaši podaci se šifriraju i zaštićeni su od zlouporabe. Mogućnost plaćanja internet bankarstvom, karticama ili pouzećem.

14-DNEVNA GARANCIJA KUPNJE

Ako niste zadovoljni kupljenim proizvodom, možete ga vratiti u roku 14 dana.

BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 250,00 KN

Cijena dostave je poznata unaprijed i iznosi 27,00 kn ako je narudžba manja od 250,00 kn. Za veće narudžbe dostava je besplatna.